Otsikosta huolimatta kyse ei ole nostalgisista vuosikirjoista, joita joka kodista aikoinaan löytyi. Kyse on oluesta ja Instagram-tilistä, joka uhkaa tai ainakin haluaa eskaloitua joksikin vähän isommaksi.

Kaverini kanssa aloitimme Pint General –instagram-tilin pitämisen reilu vuosi sitten, kun tuli halu parantaa valokuvaamistaitoja. Olut oli sopivan helppo kohde ihmiseen verrattuna. Ei turhia käskemisiä tai lätinöitä, pullon saattoi asetella kuvattavaksi juuri siten kun itse halusi. Ihanan epäsosiaalista. Pelkkiä olutkuvia ovat kuitenkin kaikki kanavat tukossa, joten eloa tuomaan mukaan ympättiin leikkisotilaita. Siinäpä se tiivistetysti. Ja sai entistä paremman tekosyyn juoda hyviä oluita tietysti.

Jossain vaiheessa heräsi kuitenkin ajatus, että tekstikerronnallisessa mielessä Instagram on kökkö alusta. Parin rivin sutjautuksissa IG toimii hyvin, mutta ei juuri pidemmässä kerronnassa. Ja näin päästiinkin blogipuolelle.

Reittaamisblogia tästä ei ole tulossa, koska oma ymmärrys ei siihen maailmaan riitä ja sen asian osaavia bloggaajia löytyy tästäkin maasta monta.

Sen sijaan Pint Generalin tuoma vaatimaton lisä suomalaiseen olutskeneen voisi olla päästää ääneen ne ihmiset, jotka oluiden parissa työskentelevät. Ymmärtää mitä he tekevät, mikä heitä ajaa eteenpäin ja niin edelleen.

Päivitystahti blogissa tulee olemaan varsin maltillinen, julkaisufilosofiana toimikoot mieluummin enemmän ja harvemmin kuin pientä silppua jatkuvasti. Näillä alkuun, ensimmäinen haastattelu pärähtääkin linjoille tässä aivan lähipäivinä.

Kippis!